MATEMATİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tanıtım videosu için tıklayınız.
Tarihçe
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı, Kilisli Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans programı, 2020-2021 Güz yarıyılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
İlköğretim Matematik Öğretmenliği alanında Lisans Derecesi
Kabul ve Kayıt Koşulları
Programımıza kayıt yaptırmak isteyen lise eğitimini tamamlamış bir öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlayarak lisans programını okumaya hak kazanır. Ayrıca, yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir değerlendirilir. Üniversite tarafından onaylanmış bir protokole sahip bir yurtdışı üniversitesinden gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Eğer öğrenci Türkçe Dil Bilgisi Yeterliliğine sahipse program kataloğundaki Türkçe dersleri de alabilir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ALES ya da eşdeğer bir sınavdan yeterli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlara kabul edilebilir.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci ilgili bölümün veya programın tüm öğretim planında öngörülen en az kredi alt sınırı kadar dersi başarmalı ve Ağırlıklı Not Ortalaması en az 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler İlköğretim Matematik Öğretmenliği alanında Lisans derecesini hak edip, İlköğretim Matematik Öğretmeni unvanına sahip olurlar. Mezunlar Milli Eğitim Bakanlığı ve ona bağlı özel okullarda öğretmenlik yapabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notunun hesaplanmasında kullanılacak olan ara sınav ve dönem sonu sınav notlarının ağırlıkları, derslerin özellikleri de dikkate alınarak ilgili kurullarca Rektörlüğe önerilir. Ayrıca, dersin öğretim elemanı, dönem başında, dersin içeriğini, başarı notunun hesaplanmasına esas olacak her türlü hususu, ilgili kaynakları ve öğrencilere ders saatleri dışında ayıracağı zamanı kapsayan duyuruyu yapar.